Caliber Challenge Cross Triathlon

De Caliber Challenge Cross Triathlon 2019 was een groot succes. Met meer dan 120 individuele deelnemers en 15 deelnemende teams was het niet alleen een geweldig sportief maar ook heel erg gezellig sport event. Dit jaar organiseren we natuurlijk weer een CALIBER CHALLENGE CROSS TRIATHLON.

Verleg je grenzen

Dit jaar kun je kiezen uit 2 afstanden. Voor de achtste triathlon moet je 500 m zwemmen, 20 km mountainbiken en 5 km lopen. De echte bikkels doen dit jaar mee met de cross triathlon XL en zwemmen 1.000 m, mountainbiken 37 km en lopen 10 km.

Voor teams en individuen

Je kan ervoor kiezen om de Challenge alleen te doen, maar je kan ook met een team deelnemen. Dit geldt voor beide afstanden. Een team bestaat uit 2 of 3 personen. Hoe de teams zijn samengesteld, bepaal je zelf. Jong en oud, vrouw en man… alles kan, want, als we eerlijk zijn is meedoen toch het enige dat telt. Samen met je collega’s, vrienden of familie zet je een sportieve prestatie van formaat neer en heb je met elkaar een super leuke en onvergetelijke dag.

Wat je kan verwachten

De Caliber Challenge vindt plaats in Eerbeek. Na de inschrijving bij de voetbalvelden aan de Veldkantweg, fiets je naar zwembad Coldenhoven. Daar start je onder begeleiding van top DJ’s met 500 of 1.000 meter zwemmen. Na het zwemmen fietst iedereen over de Veluwe over een schitterend, goed uitgepijld parcours. Deelnemers aan de achtste cross traithlon mountainbiken 20 km. Degene die meedoen aan de kwart triathlon fietsen nog een extra lus van ca. 17 km. Het laatste onderdeel bestaat uit 5 of 10 km lopen. Ook deze route gaat door de bossen van Eerbeek.

Eten en drinken

Tijdens de wedstrijd is er voor iedereen voldoende te drinken. Degene die onderweg iets willen eten moeten dit zelf meenemen.

Na de Challenge

Alle deelnemers aan de Challenge krijgen een fantastisch T-shirt en na afloop kan iedereen in de feesttent even bijkomen en napraten met muziek van Nicolay on Sax en DJ op de achtergrond.

Als de laatste deelnemers binnen zijn wordt de snelste triatleet en het snelste team gehuldigd en zullen zij, net als alle andere deelnemers nog lang kunnen nagenieten van dit geweldige event.

Alle informatie op een rij

 • Datum: 28 juni 2020
 • Aanmelden: tussen 10:00 en 11:00 uur aan de Veldkantweg 8A in Eerbeek. Hier krijg je een rugnummer en een chip voor de tijdregistratie
 • Start Caliber Challenge: vanaf 11:30 uur (Zwembad Coldenhove, Boshoffweg 1, Eerbeek)
 • Er wordt gestart in 3 batches. De eerste batch start om 11:30 uur. Batches 2 en 3 om 12:00 en 12:30
 • Teams krijgen 1 tijdregistratie chip die teamleden aan elkaar overhandigen bij de wissel
 • Je kan deelnemen met je eigen MTB, maar het is ook mogelijk om een MTB te huren (€ 22,50)
 • Kosten:
  • Deelname Caliber Challenge individueel: € 32,50
  • Deelname Caliber Challenge teams: € 50,00
 • Iedereen die deelneemt aan Caliber Challenge moet wel rekening houden met een aantal regels.